Inleiding

Ik ben een groot liefhebber van de markt, heb een enorme waardering voor de marktkoopliui en vindt dat er zoveel mogelijk reclame voor gemaakt moet worden.

Om hier een steentje aan bij te dragen heb ik voor ± 80 markt kooplieden een gratis professionele website gemaakt. En voor de markten in DrontenElburg,EmmeloordEpeHarderwijkHattemHeerdeKampen en IJsselmuidenMeppelOlst-WijheSteenwijkWezepZwolle-AalandenZwolle-StadshagenZwolle-Westenholte en Zwolle-Zuid een algemene site gemaakt.

Marktkooplieden kunnen bij mij gratis een website aanvragen. De site is geheel vrijblijvend en echt helemaal GRATIS en er staat geen reclame op. 

Piet Volbeda Webdesign

p.volbeda@home.nl

De website van de "Steenwijker Markt" is een initiatief van de gezamenlijke marktkooplieden. U kunt hier vinden welke kooplieden met hun waar elke zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur op de markt in het centrum van Steenwijk staan.

Er staan nu 17 kooplieden op de mark. En er is ruimte voor uitbreiding. 

De Markt

Een markt is een verkoopgelegenheid die op een plein of in een straat wordt georganiseerd, en waar marktlieden op (huur)kramen of in (eigen)verkoopwagens waar aan de man proberen te brengen. Het woord markt is afgeleid van het Latijnse woord mercatus, hetgeen markt en handel betekent.

Een algemene markt waar alle soorten producten worden aangeboden wordt aangeduid als een warenmarkt, maar er zijn ook gespecialiseerde markten. Zo spreken we ook bijvoorbeeld over een groentenmarkt, een vismarkt, een textielmarkt, een eiermarkt, etc.. Later kwam ook de supermarkt, die zich niet meer specialiceerde in één product. Ook kan een markt genoemd worden naar een gebeurtenis die plaatsvindt of gevierd wordt ten tijde of omstreeks het tijdstip waarop de markt plaatsvindt. zoals: de kerstmarkt en de nieuwjaarsmarkt.

Ook zijn er gespecialiseerde markten zoals boekenmarkten, rommel- en vlooienmarkten, veemarkten, jaarmarkten die vaak op een bepaald tijdstip en bepaalde plaats terugkeren. Tevens kent men braderieën.

In Nederland hebben vooral de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht veel bekende markten. Verder heeft bijna elke stad en dorp zijn eigen weekmarkt. De Haagse Markt is de grootste markt van Nederland.

Bron: Wikipedia

De Haagse markt

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK
Statistieken